Başlangıç > ECW, İncelemeler > ECW on SyFy – 12 Ocak 2010

ECW on SyFy – 12 Ocak 2010

ECW on SyFy – Green Bay, WI – 12 Ocak 2010

Geçen haftalarda başlayan ECW Homecoming turnuvasının eleme maçlarından kesitler gösteriliyor. Eleme maçlarını kazanan isimler bu gece bir battle royal maçında karşılaşacaklar ve kazanan isim Royal Rumble’da Christian ile kemer maçına çıkacak. 

Green Bay’den yayınlanan ECW şovu başlarken Rosa Mendes ringe geliyor. Mendes biraz dans ettikten sonra, Tommy Dreamer’ı emekli eden adam Zack Ryder’ı ringe davet ediyor. Ryder ringe geliyor ve ECW’nun yeni “kalbi ve ruhu”nun kendisi olduğunu söylüyor. Ryder kendisini övmeye devam ederken Hurricane’in müziği çalıyor ve Hurricane ringe geliyor. Hurricane Ryder’dan çenesini kapatmasını istiyor ve ECW’nun “kalbi ve ruhu” olmak için tek bir maçtan fazlası gerektiğini söylüyor. Mendes mikrofonu alıp Hurricane’e İspanyolca hakaret ediyor. Mendes lafını bitirince Hurricane “İngilizce için lütfen 1’e basınız” diyor. Mendes Hurricane’e tokat atıyor, bunun üzerine Hurricane Ryder’a dalıyor! Ryder ring dışına kaçıyor ve reklama gidiyoruz.

Reklamların ardından, Tiffany’nin ikili arasında bir maç ayarladığını söylüyor Josh Matthews.

Zack Ryder (w. Rosa Mendes) vs. The Hurricane

Hurricane üstün başlasa da Ryder onun karnına bir tekme atıyor ve ardından köşe demirine çarptırıyor. Broski Boot vuruyor ama Hurricane tuş olmuyor. Ryder yerde headlock bağlıyor, Hurricane kurtulacak gibi olunca Ryder neckbreaker vuruyor. Ryder dirseklerle üstünlüğünü devam ettiriyor ve Hurricane’i iplerde boğuyor. Ryder neckbreaker deniyor, Hurricane engelliyor ancak hemen arkasından Ryder koşup Rough Ryder leg lariat vuruyor! Hurricane tuş olmayınca Ryder Hurricane’i sertçe köşeye gönderiyor ve ardından yerde chinlock bağlıyor. Hurricane yumruklarla kurtulup neckbreaker vuruyor ve iki güreşçi de yerde kalıyor. Ayağa kalktıklarında Hurricane dropkick ve Lou Thesz press yaparak üstünlük sağlayıp clothesline vurarak devam ediyor. Hurricane köşeye çıkıyor ama Ryder onu düşürüp hemen Zack Attack vurarak tuş ediyor! (5:51)

CM Punk ve Luke Gallows arka alandalar. CM Punk kendisinin 3 kez Dünya şampiyonu olduğunu hatırlatıp ECW kemerini kazanacağını iddia ederken Straightedge felsefesini herkese yayacağını söylemeyi de unutmuyor.

Trent Barreta (w. Caylen Croft) vs. Goldust

Goldust shoulder block ve arm drag vurarak başlayıp iplerden sekerek inverted atomic drop yapıyor. Barreta’yı iplere çarptırdıktan sonra clothesline vurarak onu ring dışına gönderiyor. Barreta ringe dönerken Goldust onun üzerine koşuyor, Barreta birden zıplayıp leg drop yaparak Goldust’ı dışarı gönderiyor! Barreta Goldust’ı ringe sokup Camel Clutch bağlıyor ama Goldust kurtulacak gibi olunca Barreta hareketi bırakıp iki kez elbow drop yapıyor. Barreta chinlock bağlıyor, Goldust yumruklarla kurtulup back body drop yapıyor. Barreta Goldust’ın üzerine koşuyor, Goldust onu yakalayıp powerslam vuruyor! Ayağa kalktıklarında Goldust uppercut, inverted atomic drop ve bulldog yapıyor. Barreta tuş olmayınca Goldust bitirici hareketi Curtain Call yapmak istiyor, Barreta kurtulup uçarak diz vurarak Goldust’ı tuş ediyor! (4:50)

Mike Tyson’ın konuk sunucu olduğu 11 Ocak tarihli Raw‘dan kesitler gösterildikten sonra Tiffany ringe geliyor. Tiffany ECW Homecoming turnuvasının finalinin bu gece olduğunu hatırlatıyor ve konuk yorumcu  Christian’ı davet ediyor. Ardından 8 güreşçi de ringe geliyor ve maç başlıyor.

ECW Homecoming Battle Royal
CM Punk vs. Yoshi Tatsu vs. Ezekiel Jackson vs. Kane vs. Evan Bourne vs. Shelton Benjamin vs. Matt Hardy vs. Vance Archer

Maç başlamadan önce Shelton Benjamin Vance Archer’a saldırıyor. Hakemler onları ayırırken pyro’lar patlıyor ve Kane ringe geliyor. Zil çalıyor, maç başlıyor. Kane üzerine koşan Tatsu’ya uppercut, Benjamin’e big boot ve Punk’a clothesline vuruyor. Bourne köşeden zıplayıp Kane’in üzerine uçuyor, Kane onu boğazından yakalayıp ring dışına gönderiyor! Ezekiel köşede Benjamin’i omuzlarken Hardy ile Tatsu birlikte çalışarak Archer’ı elemeye çalışıyorlar. Archer kurtulup Hardy’yi yumrukluyor ama Kane oraya gelip Archer’a uppercut vuruyor. Benjamin Punk’ı iplerin üzerinden gönderiyor ancak Punk apron’da kalıyor. Kane Tatsu’ya side slam vururken Hardy ile Ezekiel iplerde boğuşuyor. Kane Hardy’yi köşeye oturtuyor, Hardy onu yere düşürüp dirsek çakıyor. Tatsu Punk’ı iplerin üzerinden yolluyor, Punk yine apron’da kalarak kurtuluyor.

Reklamların ardından 7 güreşçi de hala ringde. Kane köşedeki Hardy’ye clothesline vuruyor. Archer apron’dayken Benjamin onun üzerine uçuyor ve ikisi birden eleniyor! Ringde Kane Tatsu’ya body slam vuruyor ve yorumcu Josh Matthews son 5 güreşçinin kaldığını hatırlatıyor. Hardy Tatsu’ya side effect yaptıktan sonra aynısını Ezekiel’da da deniyor ama Ezekiel dirsek atarak engelliyor. Ezekiel köşedeki Hardy’nin üzerine koşuyor, Hardy tekme atarak onu savuşturup köşeden onun üzerine uçuyor. Ezekiel onu havada yakalıyor ve ring dışına fırlatıyor, Hardy ipleri yakalayarak elenmekten kurtuluyor. Ezekiel Hardy’nin kafasına sert bir tekme atıyor ve Hardy eleniyor! Ringde Kane Punk’a uppercut vurup onun üzerine koşuyor, Punk çekilince Kane köşeye çarpıyor. Punk high knee vuruyor ve bulldog deniyor ama Kane Punk’ı iterek kurtuluyor. Ezekiel Punk’a ve Kane’e birer clothesline vurup böğürdükten sonra Punk’ı ring dışına fırlatıp onu eliyor! Tatsu köşedeki Kane’e diz vuruyor, Kane birden onu yakalayıp iplerin üzerinden dışarıya fırlatıyor ve ringde sadece Ezekiel ile Kane kalıyor! Lock-up yapıyorlar, Ezekiel üstün çıkıp Kane’i slam pozisyonunda kaldırıyor ancak dışarı göndermek istediğinde Kane iplere tutunarak kurtulup sert bir uppercut vuruyor! Kane bir kez daha uppercut vurduktan sonra Chokeslam deniyor, Ezekiel dirsek atarak kurtuluyor. Kane big boot vurduktan sonra köşeye çıkıyor ama clothesline için uçtuğunda Ezekiel çekiliyor ve hemen Kane’i iplerin üzerinden gönderip maçı kazanıyor! (13:53) Böylece Ezekiel Royal Rumble’da Christian ile ECW kemer maçına çıkmaya hak kazanıyor. William Regal ringe gelip Ezekiel’ın elini havaya kaldırıyor. Christian ile Ezekiel bakışırken bir ECW şovu daha bitiyor.

Sonuçlar:

-Zack Ryder (w. Rosa Mendes) def. Hurricane (5:51)
-Trent Baretta (w. Caylen Croft) def. Goldust (4:50)
-Ezekiel won Battle Royal (13:53)
Kane eliminated Evan Bourne (0:12)
Shelton Benjamin eliminated Vance Archer (8:32)
Shelton Benjamin eliminated himself (8:33)
Ezekiel Jackson eliminated Matt Hardy (10:01)
Ezekiel Jackson eliminated CM Punk (10:56)
Kane eliminated Yoshi Tatsu (11:10)

Taha Ercoşkun © 2012
Kategoriler:ECW, İncelemeler
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. Haziran 26, 2012, 17:07

Yorum bırakın