Başlangıç > PPV, İncelemeler > TNA Turning Point 2009

TNA Turning Point 2009

TNA Turning Point 2009
15 Kasım 2009 – Impact Zone

Şov Hulk Hogan’ın basın toplantısından görüntülerle başlıyor. Bugün yapılacak maçlarla ilgili videolar izliyoruz ve ilk maç başlıyor.

TNA X-Division Championship
The Amazing Red © vs. Homicide

Seyirci genel olarak Red’den yana. Red Homicide’ın karnına tekme atıyor, ardından arm drag ve dropkick ekliyor. Homicide ring dışına düşüyor, Red uçuyor ve hurricanrana yapıyor. Red Homicide’ı ringe atıyor ve hızlı bir crossbody yapıyor ama tuş çıkmıyor. Red monkey flip yapıyor ama Homicide ayaklarının üzerinde kalıyor. Red hurricanrana yapıyor ama Homicide sert bir clothesline geçiriyor. Homicide tilt-a-whirl backbreaker yapıyor ama Red tuş olmuyor. Homicide Red’i iplerde boğuyor ama diskalifiye olmamak için bırakıyor. Homicide dönerek dirsek atıyor, ardından Red’i yerde boğuyor. Homicide neckbreaker yapıyor ama Red tuştan kurtuluyor. Red birkaç kez yumruk atıyor ama Homicide sağ yumruk çakıp Red’i yere düşürüyor. 

homicide modified bow and arrow yapıyor, bir süre sonra hareketi bırakıp Red’in kulağını ısırıyor. Homicide Ted’i köşeye oturtuyor ve köşeye çıkıyor, ama Red onu yere atıyor. Red zıplıyor ve arm drag yapıyor. Red dropkick ve DDT yapıyor ama Homicide tuş olmuyor. Red bir kaç kez tekme atıyor ama Homicide onun bacağını yakalayıp dragon screw yapıyor. Homicide Bronx driver yapıyor ama Red tuş olmuyor. Homicide Gringo Killer yapmak istiyor ama Red engelliyor. Homicide ace crusher deniyor ama Red kurtulup standing SSP yapıyor, Homicide tuş olmuyor. Red moonsault yapmak istiyor ama Homicide onu yakalayıp cutter yapıyor. Homicide tuş yapmak istiyor, Red yine kurtuluyor. Homicide Red’i köşeye çıkartıp super hurricanrana yapmak istiyor ama Red engelleyip Code Red yapıyor ve maçı kazanıyor. (10:05)

Taz ve Mike Tenay, yeni TNA güreşçisi Desmond Wolfe hakkında konuşuyorlar.

TNA KO Championship & Women’s Tag Team Championship
Taylor Wilde & Sarita & ODB (c) vs. The Beautiful People

Maçta hem KO Championship, hem de Women’s Tag Team Championship ortada. Taylor ya da Sarita tuş olursa takım kemerleri, ODB tuş olursa single kemer yeni şampiyonlarına kavuşacak. Wilde ve Sky başlıyor ama Wilde fazla birşey yapmadan takım arkadaşına tag veriyor. Face takım hızlı tag’lerle Sky’ı alt ediyor, ama Sky Rayne’e tag vermeyi başarıyor. ODB Rayne’e shoulder block yapıyor ve Sarita’ya tag veriyor. Sarita armdrag ve back elbow yapıyor, ardından Wilde ringe giriyor ve ikili Rayne’e back suplex yapıyor. Wilde armdrag yapıyor ve Lacey tag alıyor. Lacey hemen bir clothesline vurup üstünlüğü sağlıyor. TBP Wilde’a Russian leg sweep yapıyor, ardından Sky snapmare ve running knee ekliyor. Sky Wilde’ı köşeye gönderiyor ve Lacey tag alıyor, ama Lacey fazla birşey yapmadan Sky’a tag veriyor. Sky octopus hold yaparken bir yandan Wilde’ın elini ısırıyor. Wilde kurtuluyor ve ODB’ye tag veriyor. ODB Sky’a fallaway slam yapıyor ama tuş denemesini Lacey bozuyor. TBP ringi temizliyor ve ODB üçe tek kalıyor. ODB gücünü kullanarak üçlüyü duman ediyor ve Rayne’e TKO yapıyor. ODB tuşu buluyor ve face takım kemerlerini koruyor. (5:54)

Jeremy Borash ve Desmond Wolfe arka alanda. Desmond, kendi ismini Angle’ın bir daha unutamayacağını söylüyor. Wolfe Angle’ı çok iyi tanıdığını söylüyor ve tag maçına geçiyoruz.

TNA Tag Team Championship
The British Invasion (c) vs. Beer Money Inc vs. Motor City Machineguns

Rob Terry ortalarda yok, Invasion ring kenarından yardım alamayacak gibi. Maç üç takımın çekişmesiyle başlıyor ve önemli bir olay yok. Başlangıcın üzerinden 7 dakika geçmişken BMI Williams’a double suplex yapıyor. “Beer-Money” yapıyorlar ve BMI İngiliz takımına double-team hareketlerine devam ediyor. Shelley Magnus’a üst iplerden frog splash, Sabin de Williams’a dropkick yapıyor. William Shelley’ye release german suplex yapıyor ama Beer Money, İngilizleri clothesline ile yerde bırakıyor. Magnus Roode’dan catapult ve Storm’dan DDT yiyor, ardından Williams da Drinking While Investing’e maruz kalıyor. Beer Money yeni takım şampiyonları mı oluyor diye bakıyoruz ama Magnus tuşu bozuyor. Eric Young ringe gelip Storm’u yüzüstü yere çarptırıyor ve hakem Earl Hebner onu arka alana göndermeye çalışıyor. Bu sırada Kevin Nash ringe geliyor ve Young’ın Global Championship kemerini alıyor. Kevin Nash James Storm’a kemerle çakıyor ve arka alana dönüyor. The British Invasion Roode’a Hart Attack benzeri bir hareket yapıyor ve BI kemerlerini koruyor. (10:20)

Borash, Kevin Nash’in yanında bu sefer. Nash eğer Hogan kendisini istiyorsa dövüşeceğini söylüyor.

Six Sides of Steel Match
Awesome Kong vs. Tara

Kadın güreşçiler, kafes maçında karşılaşıyor. Bir PPV’da illaki yüz tane gimmick maçı olmak zorunda mıdır yahu? Bu saçmalığın booker’ları gerizekalı olmalı. Bir dakika, zaten öyleler. Herneyse, maçta Kong suplex deniyor ama Tara engelleyip kendisi suplex yapıyor. Tara standing moonsault yapıyor ama tuş çıkmıyor. İkili iplerin üzerinde dövüşüyor, ardından Tara üst iplerdeki rakibine powerbomb yapıyor. Tara kafese tırmanıyor, ardından metrelerce yükseklikten Kong’a crossbody yapıyor. Tara tuşa gidiyor ve maç bitiyor. Maçtan sonra Lauren Tara ile röportaj yapıyor ve Tara ODB’ye sıkı durmasını, çünkü sıradaki KO Champion’ın kendisi olacağını söylüyor. (7:53)

Hogan’ın TNA’le anlaşması hakkında bir video daha gösteriliyor.

Six-Man Tag Team Match
Rhino & Team 3D vs. D’Angelo Dinero & Matt Morgan & Hernandez

Hernandez ve D-Von başlıyor. Hernandez shoulder block ile D-Von’u yere indiriyor ama Pope kendini içeri alıyor. Pope leaping shoulder block yapıyor ve Brother Ray tag alıyor. Pope Ray’in yüzüne tükürüyor ve double leg take down yapıyor. Ray dirsek, chop, yumruk vuruyor ama bionic elbow denerken Pope çekiliyor. Ray birden Bubba Bomb vuruyor ve Rhino’ya tag veriyor. Rhino Pope’a saldırmaya devam edince Pope tag vermek zorunda kalıyor. Morgan Rhino’ya leg drop ve sert bir chop vuruyor. Morgan clothesline vuruyor ve altı güreşçi ringe girip kavga etmeye başlıyor. Team 3D bu sırada Pope’a reverse 3D yapıyor. Rhino snapmare yapıyor ve Ray’e tag veriyor. Ray bearhug yapıyor ve Pope kurtuluyor ama Ray back body drop yapıyor. D-Von tag alıyor ve splash yapıyor ama tuş denemesi başarısız. D-Von rear chinlock yapıyor ve Dinero kurtuluyor ama D-Von lariat vurup Rhino’ya tag veriyor.

Rhino içeri giriyor ve Pope’u ring dışına fırlatıyor. Ray de apron’dan elbow drop yapıp Dinero’yu geri ringe gönderiyor. Rhino tuş deniyor ama Dinero tuş olmuyor. Ray tag alıyor ve senton yapıyor ama Pope çekilip Morgan’a tag veriyor. Rhino da tag alıyor ve Morgan yumruk yemeye başlıyor. Morgan hemen side slam ve splash yapıyor ama tuş denemesini D-Von bozuyor. Hernandez tag alıp Rhino ve D-Von’a slingshot double clothesline yapıyor. Heel takım dışarıdayken Hernandez üst iplerden üçlünün üzerine zıplıyor ve seyirci coşuyor. Ringe dönüldüğünde Hernandez Rhino’ya splash yapıyor ama Rhino tuş olmuyor. Ray arkadan saldırıyor ve 3D Wassup deniyor ama Pope gelip engelliyor. Morgan Ray’e chokeslam yapıyor ama Rhino onu dışarı gönderiyor. Pope gelip Rhino’ya powerbomb yapıyor ama Hernandez tuş denediğinde Rhino kurtuluyor. D-Von sandalye kapıyor ve hakemin arkası dönükken Hernandez’e çakıyor. Rhino gore yapıyor ve heel takım maçı kazanıyor. (14:27)

Scott Steiner ve Lauren ile birlikteyiz. Steiner bu geceki maçın No DQ ve Falls Count Anywhere maçına çevrildiğini duyuruyor.

No DQ, Falls Count Anywhere Match
Scott Steiner vs. Bobby Lashley

Lashley çok sinirli ve hemen bir shoulder block yapıyor. Lashley snap suplex ve spinebuster vuruyor, ama Steiner big boot ile cevap veriyor. Lashley T-Bone Suplex yapıp kendine gelmesini biliyor. Steiner ring dışına kaçıyor ama Lashley arkasındfan gidiyor. Steiner low blow yapıyor ama No DQ olduğu için maç devam ediyor. Steiner Lashley’yi bariyerlere çarptırıyor, ardından da sandalye alıp Lashley’nin sırtına çakıyor. Steiner belly-to-belly suplex yapıyor, ardından Lashley’yi köşeye oturtuyor. Steiner köşeye tırmanıp Frankensteiner yapıyor ama yanlışlıkla kendi kafasının üzerine düşüyor, hemen ayağa kalkıp durumu kurtarıyor yine de. Steiner tuş deniyor ama Lashley kurtuluyor. Steiner Lashley’yi köşeye çıkarıyor ama Lashley onu ittirip yere düşürüyor. Lashley bir an üstünlüğü sağlayınca Steiner ring dışına kaçıyor. Steiner arka alana kadar gidiyor gidiyor ve Lashley takip ediyor. Lashley sandalye kapıyor ve Steiner’a çakıyor. Lashley suplex yapıyor, hem de masaların üzerine. Lashley 2×4 kereste çıkarıyor ve seyirci coşuyor. Lashley keresteyle Steiner’a çaktıktan sonra spear deniyor ama Steiner çekilince Lashley oradaki tahtalara çarpıyor. Steiner elektrik kablosuyla Lashley’yi boğduktan sonra tuş deniyor ama Lashley kurtuluyor. İkili kavga ederek ring kenarına dönüyorlar, bu sırada Steiner bir demir boru alıp Lashley’nin kafasına çakıyor. Steiner tuşu bulup bu maçı sonlandırıyor. (11:27)

Kurt Angle ve JB arka alanda. Angle dünyadaki en iyi güreşçinin kendisi olduğunu söylüyor ve it’s real, it’s damn real diyerek sözünü sonlandırıyor.

Grudge Match
Desmond Wolfe vs. Kurt Angle

Angle ve Wolfe karşılıklı wristlock yapıyor ve Wolfe shoulder block’la Angle’ı yere düşürüyor. Angle hip toss ve arm drag yapıp hammerlock bağlıyor ama Wolfe kurtuluyor ve headlock yapıyor. Angle ve Wolfe karşılıklı submission yapıyor ve Angle big boot ile üstün çıkıyor. Angle suplex ve European uppercut ile devam ediyor ama köşedeki Wolfe’un üzerine koşunca Wolfe çekiliyor ve Angle omzunu köşe demirine vuruyor. Wolfe Angle’ın koluna çalışmaya devam ediyor ama Angle birden ankle lock yapıyor. Wolfe hemen kurtulup running European uppercut yapıyor ve forearm ile devam ediyor. Wolfe bir kez daha uppercut vuruyor ama Angle sonunda belly-to-belly suplex yapıp kendine geliyor. Angle üç kez clothesline vurduktan sonra flying forearm yapıp coşuyor. Wolfe clothesline deniyor ama Angle eğilerek kurtulup arka arkaya altı kez German suplex yapıyor. Angle Olympic Slam deniyor ama Wolfe engelleyip arm drag yapıyor. Wolfe sert bir clothesline vuruyor ama tuş denemesi başarısız.

Wolfe Angle’ı köşeye oturtup Tower of London deniyor ama Angle kurtulup Olympic Slam yapıyor! Angle tuş deniyor ama Wolfe kurtuluyor. Wolfe yerde armwrench yapıyor ama Angle kurtulup ankle lock bağlıyor! Wolfe sonunda kurtuluyor ve figure-four arm bar yapıyor ama Angle yuvarlanarak kurtulup yine ankle lock yapıyor. Wolfe uzun süre dayanıp sonunda iplere yetişiyor. Wolfe Angle’ı yine köşeye koyuyor ve Tower of London yapıyor, ama bu sefer de Angle tuştan kurtuluyor. Desmond clothesline deniyor ama Angle clothesline vurup köşeye çıkıyor. Angle moonsault için zıplıyor ama Wolfe yuvarlanarak kurtulup London Dungeon bağlıyor. Angle bir süre dayanıyor ve iplere yetişiyor. Wolfe yeniden Tower of London deniyor ama Angle izin vermiyor. Wolfe superplex deniyor ama Angle yine kurtulup Wolfe’u yere indiriyor. Angle köşeden frog splash yapıyor ama Wolfe tuş olmuyor. Angle tomstone deniyor ama Wolfe kurtulup kendisi tombstone deniyor. Angle da kurtuluyor ve ankle lock bağlıyor ama Wolfe kurtulup side triangle choke yapıyor. Wolfe pes ediyor ve bu güzel maç sonlanıyor. (16:21)

JB bu sefer de Samoa Joe ile birlikte. Joe, bu geceki rakiplerinin ikisini de daha önce yendiğini, ama b gece tekini yenmesinin yeterli olduğunu söylüyor.

TNA World Heavyweight Championship
AJ Styles (c) vs. Samoa Joe vs. Daniels

Üçlü birbirini yokluyor, Daniels hemen AJ’e yumruk atıyor. Joe Daniels’ı iplere gönderiyor, Daniels Joe’dan kurtulsa da AJ’den yumruk yiyor. AJ Joe’ya köşede jumping clothesline yapıyor, Daniels’a da clothesline vurmayı ihmal etmiyor. Joe AJ’i köşeye gönderip back elbow ve enzuigiri yapıyor, ardından yere oturtup göğsüne tekme atıyor. Joe iplere koşuyor ama Daniels zıplayıp leg lariat yapınca Joe ring dışına uçuyor. Daniels ring dışındaki Joe’ya plancha yapmak için bekliyor ama AJ onu yakalayıp roll-up yapıyor, Daniels kurtuluyor. AJ Daniels’ı iplere gönderip dropkick için zıplıyor, Daniels iplere tutununca AJ yere düşüyor. Daniels iplerden koşuyor, AJ dropkick yapıyor. Joe ringe girince o da dropkick’in tadına bakıyor. AJ Styles Daniels’a headlock yapıyor, AJ hareketi bırakmadan Joe’a dropkick yapıyor. Daniels AJ’i iplere gönderip hareketten kurtuluyor, AJ iplerdeyken Joe onun ayağını çekip AJ’in sendelemesine sebep oluyor. Daniels hemen AJ’e front facebuster yapıyor, ama arkasını döndüğünde Joe onun kafasını iplere çarptırıyor. Joe Daniels’ı köşede birkaç kez yumrukluyor, ardından yerdeki AJ’e tekme atıyor. Joe iplerden koşup Daniels’ın kafasına flying high knee yapıyor ve tuşa gidiyor, Daniels kurtuluyor. Joe Daniels’a birkaç kez tekme attıktan sonra leg bar yapıyor, AJ Joe’a knee drop yapıp tuşa gidiyor ama Joe kurtuluyor. AJ biraz zorlansa da Joe’ya suplex yapıyor. AJ Joe’ya inverted leglock bağlamışken bir yandan da chinlock yapıyor, seyirci coşuyor. Daniels gelip hareketi bozuyor, ardından Joe’yu ring dışına atıyor. Daniels AJ’e drop toe-hold yapıyor, ardından dizini AJ’in kafasının üzerine koyup dalga geçiyor. Daniels neckbreaker yapıyor, ardından headlock bağlıyor ama Joe ringe girince Daniels AJ’i bırakıp Joe’ya low dropkick yapıyor. Daniels AJ’i Joe’nun üzerine slam ediyor, ardından AJ’e boston crab yaparken bir yandan da Joe’ya camel clutch yapıyor. Joe Daniels’ın elini ısırınca Daniels hareketi bırakıyor. Daniels köşedeki AJ’e clothesline yapıyor, ardından karşı köşedeki Joe’nun da üzerine koşuyor ama Joe Daniels’ı yakalayıp STJoe yapıyor. Joe köşelerde oturan AJ ve Daniels’a facewash yapıyor, ardından Daniels’ın sırtına chop, göğsüne tekme atıyor. AJ Styles, Samoa Joe’nun üzerine koşuyor ama Joe onu yakalayıp inverted atomic drop yapıyor. Joe iplerden koşup AJ’e dropkick yapıyor, ancak aynı zamanda Daniels’ın üzerine düşüyor. AJ ring dışına yuvarlanıyor hareketten sonra. Joe koşup AJ’e suicide dive yapmak istiyor ancak AJ tam zamanında Joe’nun kafasına tekme atıp onu durduruyor. AJ ringe girip Daniels’a suplex yapıyor, ardından ring dışındaki Joe’nun üzerine atlamak istiyor ama Joe AJ’in ayaklarına tekme atıp onu yere düşürüyor. Bu sırada Daniels koşup Joe’nun üzerine uçuyor!

Daniels ring kenarına çıkıp dışarıdaki Joe’ya springboard moonsault yapmak istiyor ama Daniels havadayken AJ Styles onun bacaklarını yakalıyor. Joe da Daniels’ın göğsüne chop vuruyor. Joe Daniels’a ringin dışında Coquina Clutch bağlıyor, ancak AJ ikilinin üzerine uçuyor! AJ Joe’yu ringe atıp tuşa gidiyor, Joe kurtuluyor. AJ iplerden koşup head scissors yapıyor, bu sırada “Screw Hulk Hogan” tezahüratları duyuyoruz. Daniels ringe girip AJ’in üzerine atlıyor ama AJ çekilince Daniels, köşedeki Joe’ya çarpıyor. AJ Daniels’ı yere atıyor, ardından Daniels’ın üzerine basarak zıplayıp Joe’ya clothesline vuruyor. AJ iplerden zıplayıp Daniels’a rana yapıyor, ancak tuş denemesi başarısız. AJ Daniels’ı biraz köşede yumrukluyor, ardından Joe’ya yönleniyor. AJ köşede Joe’ya yumruk atarken Daniels gelip ikisine birden shoulder charge yapıyor. Daniels AJ’e chop vuruyor, ardından tekrar chop vurmak istiyor ama AJ eğilince chop yiyen isim Joe oluyor. Daniels AJ’i köşeye gönderip monkey flip yapıyor, AJ Joe’nun omuzlarına düşüyor. Joe da AJ’i Daniels’ın üzerine doğru powerbomb yapıyor! Joe AJ’i kaldırıp bir daha powerbomb yapıyor, Joe tuşa gidince AJ kurtuluyor. Joe boston crab yapıyor, ancak AJ bir süre pes etmeyince Joe STF yapıyor. AJ buna da bir süre dayanıyor, ardından ayağını iplere koyup kurtuluyor. AJ Joe’nun üzerine koşuyor ama Joe powerslam yapıp tuşa gidiyor, AJ kurtuluyor. Joe Daniels’ın üzerine koşuyor, Daniels onu inverted DDT pozisyonunda yakalıyor. AJ de Daniels’ın üzerine koşuyor ancak Daniels onu da yakalıyor ve Joe’yu yere düşürürken AJ’i de Joe’nun üzerine side slam yapıyor. Daniels AJ ve Joe’nun üzerinde tuşa gidiyor, ancak ikisi de kurtuluyor. Daniels köşedeki AJ’e high knee yaptıktan sonra Death Valley Driver yapıp tuşa gidiyor, AJ kurtuluyor. Daniels AJ’i kaldırıp suplex deniyor ama AJ izin vermeyip suplex yapıyor. Daniels ise ayaklarının üzerine düşüyor ve AJ’e neckbreaker yapıyor, ikisi de yerde kalıyor. Bu sırada Joe ringe girip AJ’e birkaç tokat atıyor, ardından roundhouse kick vuruyor. Joe Daniels’a da birkaç tokat atıyor, ancak tekme atmak isterken Daniels eğilerek kurtuluyor. Daniels Joe’ya enzuigiri yapıyor, Joe yerde kalıyor. Daniels iplerden koşuyor ancak Styles big boot ile onu durdurup Pelé Kick yapıyor. AJ Styles, Joe’ya springboard senton, Daniels’a da discus clothesline vuruyor. AJ Joe’ya da clothesline vuruyor, ardından Daniels’ı ring dışına atıyor. Styles Joe’ya springboard flying forearm smash yapıp tuşa gidiyor, Joe kurtuluyor. Joe AJ’in üzerine koşuyor ama AJ hurracanrana yapıp tuşa gidiyor, Joe kurtuluyor. AJ Joe’ya springboard inverted DDT yapıp tuşa gidiyor, Joe kurtuluyor. Bu sırada Daniels ayağa kalkıyor, AJ ona da springboard inverted DDT yapmak istiyor ama Daniels izin vermeyip Last Rites yapıyor! Daniels tuşa gidiyor ancak Joe tuşu bozuyor.

Joe Daniels’ı omzuna alıyor, Daniels dirseklerle kurtulup german suplex yapıyor Joe’ya. Daniels köşedeki Joe’nun üzerine koşuyor ama Joe onu yakalayıp Muscle Buster yapıyor, AJ koşup tuşu bozuyor! AJ ve Joe birbirlerine roll-up yapıyor ve biraz abartarak ringin etrafında tur atıyorlar, Joe üstün çıkıp tuşa gidiyor ancak AJ kurtuluyor. Joe iplerden koşuyor, ancak AJ ona spinkick yapıyor. AJ Joe’ya Styles Clash yapmak istiyor ancak Daniels gelip enzuigiri vuruyor AJ’e. Daniels AJ’e Last Rites yapmak istiyor ancak AJ engelleyip Daniels’ı Angel’s Wings pozisyonuna alıyor. Daniels da izin vermiyor ve AJ’i Styles Clash pozisyonuna alıyor, ancak Joe Daniels’a superkick vuruyor. AJ Daniels’ın üzerine düşüyor ve hakem tuşu sayıyor, ancak Joe AJ’in sırtına tekme atıp tuşu bozuyor. AJ ve Daniels ayağa kalkınca Joe double clothesline yapıyor ikiliye. Bir ara AJ yumruk atıp Joe’yu sersemletiyor, Daniels ve AJ Styles ikilisi de Joe’ya high low attack yapıyor. Daniels AJ’e saldırmak istiyor ama AJ onu iplere gönderiyor. İkili köşeye çıkıp birbirlerine superplex yapmak istiyor, ancak Joe gelip AJ’e sert bir chop vuruyor ve AJ ring dışına uçuyor. Joe Daniels’ı alıp Muscle Buster yapmak istiyor ama Daniels kurtulup STO vuruyor, ardından köşeye gidip Best Moonsault Ever yapıyor! Daniels tuşa gidiyor, ancak tuş henüz bitmemişken AJ springboard 450 splash yapıyor! AJ Joe’nun üzerinde tuşa gidiyor ve maçı kazanıyor! (21:50)

Maçtan sonra Daniels, maçı kazanan kişinin kendisi olması gerektiğini söylüyor. AJ ringde kemeriyle kutlama yaparken şov sonlanıyor.

Taha Ercoşkun © 2009

Kategoriler:PPV, İncelemeler
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın