Başlangıç > Raw, Retro, İncelemeler > Raw – 03/1/2000

Raw – 03/1/2000


WWF RAW is WAR – Miami, FL – 3 Ocak 2000

Şampiyonlar
WWF World Heavyweight Champion: The Big Show (11/14/1999)
WWF Intercontinential Champion: Sahibi Yok (12/30/1999)
WWF World Tag Team Champions: The New Age Outlaws (11/08/1999)
WWF European Champion: Val Venis (12/12/1999)
WWF Hardcore Champion: The Big Bossman (10/14/1999)
WWF Women’s Champion: The Kat (12/12/1999)

Canlı yayınlanan RAW’un yeni milenyumdaki ilk bölümü başlıyor.Şov boyunca yorum yapacak isimler Jim Ross ve Jerry “The King” Lawler.

Şovun başında The Rock ringe geliyor. Rock büyük reaksiyon alıyor çünkü Miami onun memleketi (en azından WWF öyle söylüyor). The Rock her zamanki gibi “Finally, The Rock has come back..” diye başlayıp lafını “..home” diye bitiriyor. Miami Dolphins’in, Ziggy Marley’nin (kendisi bu gece seyircilerin arasında) ve Rock’ın ailesinin burada olduğunu söylüyor, Rock’ın ailesi milyonlarca taraftarıymış. Rock sözü Mick Foley’ye getirip onun ayrılma şeklinin böyle olmasını istemediğini söylüyor. Triple H’i maça davet edince HHH yanında Stephanie McMahon ile birlikte giriş rampasına geliyor. HHH Rock’ı dövmeyi gerçekten çok istediğini ancak bu gece Big Show’la ana kemer için karşılaşacağını söylüyor. Rock’ın da güreşeceğini söyleyip bu gece yapılacak 3-on-1 Handicap maçında Rock’ın X-Pac, Road Dogg ve Billy Gunn’la güreşeceğini açıklıyor, Rock kaybederse kovulacakmış! Şartları eşitlemek için (!) maça kim karışırsa onun kovulacağını açıklıyor HHH. Bu sırada Rock’ın bu geceki rakipleri ringe gelip Rock’a saldırıyor! X-Pac, Road Dogg ve Billy Gunn üç kişiye karşı koyamayan Rock’ı döverken hakemler ringe gelip onları ayırıyor ve reklam vakti geliyor.

The Dudley Boyz vs. Too Cool (w. Rikishi)

Maç başlamadan önce Mean Street Posse giriş rampasına gelip maçı izliyor. Grandmaster Sexay ile D-Von Dudley maça başlıyor. Sexay kısa sürede Skull Crushing Finale yapıyor ama sene 2010 olmadığı için hareket finisher değeri taşımıyor ve Scotty tag alıyor. Too Cool double back elbow ve double elbow drop yapıyor. D-Von bir kaç kez yumruk atıp Irish whip yapıyor ancak Scotty hareketi tersine çevirip bulldog yapıyor. Scotty Worm yapıyor ancak arkasından D-von’ın üzerine koştuğunda D-Von Stun Gun yapıp Bubba’ya tag veriyor. Bubba biraz yumruk atıp back body drop yapıyor. D-Von tag alıyor ve Dudleyz double shoulder block yapıyor. Bubba seyircilere hakaret ettikten sonra D-Von Scotty’nin üzerine koşuyor ancak Scotty ona tekme atıp ikinci iplerden clothesline vuruyor. İki partner de tag alıyor ve Sexay iki Dudley’ye de dropkick vuruyor. Dudleyz Sexay’yi iplere gönderip double back body drop yapmak istiyor ancak Sexay onları yakalayıp double DDT vuruyor! Bu sırada Mean Street Posse gelip ring kenarındaki Rikishi’ye saldırınca Acolytes de ring kenarına geliyor ve MSP oradan kaçıyor. Ringde Bubba Scotty’yi ring dışına gönderip Grandmaster Sexay’ye powerbomb yapıyor. Bubba yerdeki Sexay’yi Whassup pozisyonuna alıyor ancak Scotty apron’a çıkıp D-Von’ı köşeye oturtuyor! Bu sırada Rikishi ringe girip Bubba’ya superkick vurunca hakem Too Cool’u diskalifiye ediyor. (3:17) Maçın ardından Rikishi D-Von’a Rikishi Driver yapıyor ve Too Cool bir süre ringde dans ediyor.

Michael Cole ve Acolytes arka alanda. Cole onlara neden maça karıştıklarını sorunca Bradshaw ona bağırıp başladıkları işi bitirmek istediklerini söylüyor. Faarooq da MSP’yi tek kollarıyla bile yenebileceklerini iddia ediyor.

Triple H ve Stephanie arka alandaki bir odadayken Steve Blackman oraya geliyor. HHH ona eğer Kane’e kendo stick’le vurursa kendisini kovacağını söylüyor ve Blackman oradan ayrılıyor. Stephanie neden bunu söylediğini sorunca HHH bu gece Kurt Angle’ın Kane’le karşılaşacağını söylüyor, Stephanie pek memnun değilken gecenin ikinci maçı başlıyor.

Kane (w. Tori) vs. Kurt Angle

Angle ringe gelirken bazı kişilerin bu maçta kendisinin yenilmezlik serisinin biteceğini düşündüğünü ancak birazdan ringdeki 340 pound’luk kas yığınını yeneceğini söylüyor. Angle’ın sözleri bitmemişken Kane ring dışına inip Angle’a saldırıyor. Kane ringde big boot vurup Angle’ı köşeye gönderiyor. Kane uppercut vurduktan sonra Angle’ın üzerine koşarken Angle big boot vuruyor ancak hemen arkasından Kane clothesline geçiriyor. Kane Angle’ı dışarı gönderip seyirci bariyerine çarptırıyor ve köşeye çıkıp flying clothesline vuruyor. Kane clothesline vurmak isterken Angle onun kolunun altından geçip yumruk atmaya başlıyor. Kane Angle’ı yere düşürüp elbow drop yapmak istese de Angle çekilip low dropkick vuruyor. Angle köşeden zıplıyor ancak Kane onu yakalayıp Chokeslam yapıyor! Kane Tombstone yapmak üzereyken Steve Blackman elinde kendo stick’le ringe geliyor. Blackman eğer Kane’e vurursa kovulacağından sopayı Angle’ın kafasına geçiriyor ve Kane diskalifiye olduğu için Angle’ın yenilmezlik serisi devam ediyor! (2:28)

Arka alandaki odasından ringde yaşananları seyreden Stephanie McMahon-Helmsley, HHH’e bu gece Intercontinental kemeri için bir şeyler düşündüğünü söyleyip ringe gidiyor.

Stephanie yanında üç hakemle ve Intercontinental kemeriyle ringe gelip kimin gerçek Intercontinental Champion olduğunu belirlemeleri gerektiğini söylüyor. Son SmackDown’da Chris Jericho ile Chyna’nın birbirlerini aynı anda tuş etmeleri tekrar gösteriliyor ve Stephanie ringdeki hakemlerden birine maçı kimin kazandığını soruyor. Hakem Jim Korderas “Chyna” diyor, Stephanie Chyna’yı ringe çağırıyor. Stephanie diğer hakeme sorduğunda hakem Chad Patton “Chris Jericho” diyor ve Stephanie ringe Jericho’yu çağırıyor. Jericho ve Chyna ringde tartışırken Stephanie onları durdurup şimdiye kadar yapılmamış bir şey yapacağını söylüyor ve “ikisini de” Intercontinental Champion ilan ediyor! Stephanie aynı anda sadece birinin kemer maçına çıkabileceğini söylüyor. Ayrıca eğer ikisinden biri kemer maçını kaybederse ikisi de kemeri kaybedecekmiş. Bu sırada Hardcore Holly ile Crash Holly geliyor. Hardcore Holly kemer maçı isteyince Stephanie de kabul ediyor ve Chyna ile Holly arasındaki kemer maç başlıyor. Chris Jericho da JR ve Lawler’a katılıyor.

WWF Intercontinental Title
Chyna (c) (w. The Kat) vs. Hardcore Holly (w. Crash)

Chyna handspring elbow ve DDT vuruyor ancak Holly tuş olmuyor. Chyna shoulder block vurduktan sonra Irish whip yapmak istiyor ancak Holly onu iplere gönderip dropkick vuruyor. Holly clothesline vurunca Chyna ring dışına düşüyor. Chyna apron’dayken shoulderblock yapıp sunset flip yapıyor ancak Holly birden onun üzerine oturup tuş pozisyonu alıyor. Bu sırada The Kat apron’a çıkıp hakemi oyalıyor ve hakem tuşu sayamıyor. Jericho gelip Holly’ye yumruk atıyor ve Chyna hemen Holly’yi sitout pin pozisyonuna getirip maçı kazanıyor! (1:58) Ringde Crash kuzeni Hardcore Holly’yle dalga geçerken Holly onu tekmeleyip seyircilerin arasında dövüyor.

The Big Bossman ile Prince Albert, Stephanie ile HHH’in olduğu odaya geliyor. HHH onlara bu gece Test ve iki partneriyle karşılaşacaklarını söylüyor.

Triple H ve Big Show arasında yaşananlar özetle gösterildikten sonra Michael Cole arka alanda yürüyen Big Show’la soru sormak istiyor ancak Show onu korkutup yürümeye devam ediyor.

WWF World Heavyweight Title
The Big Show (c) vs. Triple H (w. Stephanie & DX)

HHH yanında Stephanie ve DX ile geliyor ancak onlara giriş rampasında beklemelerini söylüyor. HHH apron’a çıkıp her zamanki pozunu yaparken Show onu içeri çekip tekmelemeye başlıyor. Big Show chop vurduktan sonra biraz daha tekme atıyor.HHH bir kaç kez tekme atsa da Show headbutt vurup HHH’i iplere gönderiyor ancak HHH ona tekme atınca Show tekrar headbutt vuruyor. Show elbow drop yapıyor ancak HHH tuş olmuyor. HHH Irish whip yapmak isterken Show onu ring dışına gönderip headbutt vuruyor. Show HHH’i omzuna alıyor ancak HHH onu bariyerlerin üzerinden ring dışına gönderiyor. HHH biraz yumruk atıyor ancak Show arm drag yapıp HHH’i ring kenarına gönderiyor. Show Irish whip yaparken HHH hareketi tersine çevirip Show’u giriş basamaklarına çarptırıyor! HHH apron’dan zıplayıp axe handle yaparak Show’u anons masasının arkasına düşürüyor. Count-out falan hikaye, kaç dakikadır dışarıdalar. HHH Show’u ring ziline çarptırdıktan sonra ringe atıp facebuster ve high knee yapıyor ancak Show tuş olmuyor.

HHH yumruk atmaya devam ediyor ancak Show’a işlemiyor ve Show headbutt vuruyor. Show sidewalk slam ve powerslam yapsa da HHH tuş olmuyor. Show köşedeki HHH’in üzerine koşunca HHH çekiliyor ancak Show birden Chokeslam yapıyor! HHH ayağını iplere koyup tuş olmaktan kurtuluyor ve maç devam ediyor. Big Show köşeye çıkıp elbow drop yapıyor ancak HHH çekiliyor! HHH pedigree yapmak isterken Show back body drop yapıyor. Bu sırada X-Pac ring kenarına gelip hakemi oyalıyor ve bu sırada Big Show chokeslam yapmak için HHH’i boğazından yakalıyor. HHH onun kasıklarına tekme attıktan sonra Pedigree yapıyor ve hemen Show’u tuş edip üçüncü kez WWF Champion oluyor! (7:08) Maçın ardından DX ringde konfeti ve siyah-yeşil balonlar eşliğinde HHH’in galibiyetini kutluyor.

Handicap Match
Test & ?????? vs. The Big Bossman & Prince Albert

Test’in partnerleri; The Fabulous Moolah ve Mae Young! Albert ile Bossman hemen Test’e saldırıyor. Test Albert’a clothesline vurduktan sonra Bossman’ı köşede tekmeliyor ve Moolah ring dışından köşedeki Bossman’ı tutarken Mae Young da ringe girip ona Bronco Buster yapıyor! Albert ile Bossman kısa sürede tekrar üstünlük kurup Test’in yüzündeki koruyucu maskeyi çıkarıyor. Albert big boot vurduktan sonra Test’in üzerine koşuyor ancak Test ona powerslam yapıyor. Test köşeye çıkmışken Bossman gelip Test’e sopasıyla vuruyor ancak hakem Teddy Long (evet, o zamanlar hakemdi) bu sırada Young ile Moolah’ya baktığı için bunu görmüyor. Albert hemen Test’e bicycle kick vurup maçı bitiriyor. (1:42) Maçın ardından Mark Henry ringe gelip Albert’a saldırıyor ancak Bossman ona sopasıyla vuruyor. Harvey Wippleman da ringe geliyor ancak Albert ona Chokebomb yapıyor. Test gelip Albert ile Bossman’a double clothesline vuruyor ve reklamlara gidiyoruz.

DX arka alanda halen galibiyeti kutlarken Big Show da arenadan ayrılıyor. Show yürürken JR bunun Big Show için sadece bir başlangıç olduğunu ve tekrar kemeri kazanacağını söylüyor. (Ne yazık ki tekrar kazanması neredeyse 3 yılını aldı ve bir ay sonra da kaybetti.)

The Acolytes vs. The Mean Street Posse

Acolytes tek kollarıyla güreşecekler. Posse maç başlamadan önce Acolytes’a saldırıyor ancak kısa süre içinde Faarooq Pete Gas’i ring basamaklarına çarptırırken Bradshaw da diğer ikisine clothesline ve big boot vuruyor. Bu sırada Dudleyz de ring gelip Bradshaw’a sandalyeyle vuruyor ve Posse’yi diskalifiye ediyor. (0:31) Dudley kardeşler Faarooq’a da saldırıp Whassup yapıyor ve arka alana gidiyor. Mean Street Posse bir süre daha Acolytes’ı dövünce hakemler ringe gelip onları arka alana gönderiyor.

DX kutlamaya devam ediyor ve DX’in yaptığı “Have a Bad Day” adlı kısa filmi izliyoruz. Mankind (elbette kendisi değil, onu oynayan Mideon) iş bulma kurumuna gidiyor ve HHH’in oynadığı “H. Sacks”ten iş istiyor. Sacks ona neler yapabileceğini sorunca Manind bir kafesin üzerinden masanın üzerine düşebileceğini ve hiç zarar almadan kafasına 37 kez sandalye darbesi yiyebileceğini söylüyor. Sacks, HHH’in onu şirketten göndererek herkese iyilik yaptığını ve Mankind’ın artık hardcore olmaktan çok eline çorap geçiren bir kukla olduğunu söylüyor. Mankind iş istemeye devam ediyor ancak Sacks ona gitmesini ve eğer gitmezse onu HHH’den daha kötü döveceğini söylüyor. Güzel bir promoydu.

Steel Cage Match
Al Snow (w. Head) vs. Jeff Hardy (w. Matt Hardy & Terri Runnels)

Snow maçtan önce Matt’e vurup kafesin kapısını Jeff Hardy’ye geçiriyor. Snow ring kenarından sandalye aldıktan sonra Jeff’i ve Terri’yi ringe gönderip kapıyı kilitliyor. Snow Hardy’yi köşeye gönderiyor ancak Hardy Whisper in the Wind yapıyor. Hardy double leg drop yaptıktan sonra Terri’yi dışarı çıkarmaya çalışıyor ancak Snow ona arkadan saldırıp köşe yastığına çarptırıyor. Snow Hardy’yi kafese çarptırdıktan sonra body slam yapıp Hardy’nin ayağını sandalyeye kıstırıyor. Terri Snow’un sırtını tırmalıyor ve Snow, Jeff’i bırakıp elinde sandalyeyle Terri’ye bakıyor. Bu sırada Matt Hardy kafese tırmanınca Snow sandalyeyle Matt’e vuruyor ancak arkasını döndüğünde Hardy sandalyeye dropkick vuruyor ve Snow’un suratına geliyor! Jeff kafese tırmansa da Snow koşup onu yakalıyor ve kafesin tepesinden ringe doğru bulldog yapıyor! Snow big boot vurduktan sonra Hardy’yi iplere gönderiyor ancak Hardy spinning heel kick vuruyor. Jeff Hardy Snow’u iplere gönderip back body drop yaptıktan sonra kafese tırmanıyor. Snow onu yakalayıp kafese çarptırıyor ancak hemen arkasından onu omzuna aldığında Hardy onu kafese ittiriyor ve Snow yerde kalıyor. Snow ayağa kalkmaya çalışırken Jeff Hardy koşup Snow’un üzerine basıyor ve zıplayıp kafesten aşağı inerek maçı kazanıyor. (6:46) Hardy maçı kazandı ancak Terri halen ringde. Terri kafese tırmanıyor ancak Snow onu yakalıyor. Bu sırada Matt Hardy ringe girip Snow’a sandalyeyle vuruyor ve kapıyı açtırıp Terri’yi dışarı çıkarıyor. Snow “işimiz bitmedi” diye bağırırken “Have a Bad Day”in ikinci kısmı başlıyor.

Mankind bu kez “W.C. Fields Childrens Hospital”a gelip “Dr. H. Lo”yla konuşuyor. Doktor ise elbette Triple H. Mankind çocukları eğlendirmek için geldiğini söylüyor ancak doktor onun şişko bir ezik olduğunu söyleyip reddediyor ve Kung Fu yaparak Mankind’ı yolluyor.

The Rock, Gerald Brisco ve Pat Patterson soyunma odasındalar. Brisco ile Patterson, Rock’ı özleyeceklerini söyleyince Rock hiç bir yere gitmeyeceğini söylüyor.

DX’in hazırladığı “Have a Bad Day” devam ediyor. Mankind imza günü düzenlemiş ama kitabı için gelen kimse yok. Triple H (kendisini B. Dalton olarak tanıtıyor) gelip kimsenin kitabı satın almadığını söylüyor. Mankind çorabını çıkarıp Mandible Claw yapmak isteyince Dalton onu duvara çarptırıyor. Mankind yerdeyken “Have a nice day” diyor ve “Have a Bad Day” bitiyor.

DX arka alanda bu geceki maçla ilgili konuşurken birden The Rock oraya gelip DX’e saldırıyor! Reklamların ardından maç başlıyor ve HHH maçın No DQ olduğunu açıklıyor.

3-on-1 Handicap “You’re Fired” Match
The Rock vs. X-Pac & The New Age Outlaws

Rock hızlı başlıyor ancak DX kısa sürede üstün çıkıyor. Rock bir süre dayak yedikten sonra Road Dogg’ı ring basamaklarına, X-Pac’ı da köşe demirine çarptırıyor ancak arkasını döndüğünde Billy Gunn flapjack yapıyor. Gunn Rock’ı seyirci bariyerlerine çarptırdıktan sonra ringe gönderiyor ve Road Dogg yumruk atmaya başlıyor. Rock Gunn’ı Dogg’a çarptırdıktan sonra X-Pac’ın üzerine koşuyor ancak X-Pac ona spinning heel kick vuruyor. Road Dogg ring kenarında suplex yapmak isterken Rock onu engelleyip kendisi suplex yapıyor. X-Pac hemen Rock’o tekmelemeye başlıyor ama arkasından Rock üç DX üyesini de yumruklamaya başlıyor. Gunn Rock’ı anons masasına çarptırarak durduruyor ve DX Rock’ı ringde dövmeye başlıyor. Ringde Rock Dogg’a clothesline, Gunn’a DDT, X-Pac’a Samoan Drop yaptıktan sonra yerdeki Road Dogg’a People’s Elbow yapıyor ancak Gunn hakemi ring dışına çekip tuşu durduruyor! X-Pac spinkick vurduktan sonra Gunn Jackhammer yapıyor ve Outlaws Rock’ı köşeye oturtuyor. X-Pac koşup Bronco Buster yapıyor, HHH ve Stephanie bunu gülerek izliyor. Road Dogg ring kenarından sandalye alıyor ama bu sırada Mick Foley gelip Road Dogg’a vuruyor ve ringe girip sandalyeyle DX’i dağıtıyor! Triple H ringe koşuyor ancak Foley ona da sandalyeyle vuruyor! Foley seyircilerin arasına girip ortadan kayboluyor ve ringde Rock üstüne gelen Gunn’ı yakalayıp Rock Bottom yapıyor! Rock hemen rakibini tuş ediyor ve maçı kazanarak kovulmaktan kurtuluyor. (9:16) Rock arka alana giderken 2000 yılının ilk Raw şovu bitiyor.

Taha Ercoşkun © 2010

Kategoriler:Raw, Retro, İncelemeler
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın