Başlangıç > PPV, İncelemeler > TNA Against All Odds 2012

TNA Against All Odds 2012

TNA Against All Odds 2012
12 Şubat 2012, Orlando, FL

Şampiyonlar
TNA World Heavyweight Champion: Bobby Roode (3/11/2011)
TNA Television Champion: Robbie E (13/11/2011)
TNA World Tag Team Champions: Crimson & Matt Morgan (17/11/2011)
TNA X-Division Champion: Austin Aries (11/9/2011)
TNA Women’s Knockout Champion: Gail Kim (13/11/2011)
TNA Knockouts Tag Team Champions: Gail Kim & Madison Rayne (03/11/2011)

Mike Tenay ve Jeremy Borash şovu açıyorlar; Tazz, bir yakınının cenazesi nedeniyle şovda yok. Geçici anonsçumuz SoCal Val güreşçileri anons ediyor ve ilk maç başlıyor.

#1 Contendership for the TNA X Division Championship
Zema Ion vs. Jesse Sorensen 

Sorensen maçtan önce ring kenarındaki bir çocuğa Amerikan futbolu topunu veriyor. Zema Ion saç spreyini aynı çocuğa vermek istiyor, çocuk istemiyor. Sorensen back suplex ve Northern Lights suplex yaparak başlıyor, clothesline ekleyip Ion’ı ring dışına gönderiyor. Ion toparlandıktan sonra saç spreyiyle saçını düzeltiyor ve ringe dönüyor. Sorensen yine üstün çıkıp hurricanrana yapıyor ve Ion ring kenarına iniyor. Çocuktan topu alıp dalga geçmeye başlayınca Sorensen ona baseball slide yapıyor. Sorensen plancha denediğinde Ion çekiliyor ve Sorensen yere çakılıyor. Ringe döndüklerinde Ion missile dropkick vuruyor, Sorensen ring dışına iniyor. Ion köşeden zıplayıp ring dışındaki Sorensen’a moonsault yaptığında Sorensen yerde kalıyor. Ion hareketlere devam etmek üzereyken Sorensen’ın gerçekten de sakatlandığının farkına varıyor ve ringe dönüyor. Sorensen ring dışında yerde yatarken hakem 10’a kadar sayıyor, Sorensen ringe dönmüyor. Hakem kollarıyla X işareti yapıyor ve zilin çalınmasını istiyor. SoCal Val maçın galibinin count-out ile Zema Ion olduğunu anons ediyor. (4:04) Maçın ardından sağlık görevlileri Sorensen’ın yanına geliyor. Şovun ardından öğrendiğime göre Sorensen en az 1 yıl boyunca ringden uzak kalacak.

Christy Hemme arka alanda Bobby Roode’a kemer maçıyla ilgili ne düşündüğünü soruyor. Roode aylardır sürdürdüğü galibiyet serisini hatırlatıyor ve bu gece de serisini devam ettireceğini söylüyor. Kendisinin bu şirketteki en dominant şampiyon olduğunu iddia ediyor.

Robbie E ringe geliyor ve Television Championship kemeri için herkese meydan okuyor. Shannon Moore bunu kabul ediyor ve maç başlıyor.

Robbie E Invitational
Robbie E (c) (w. Robbie T) vs. Shannon Moore

Moore hip toss ve dropkick vurarak başlıyor. Robbie E bunun üzerine ring kenarına inip kemerini alıyor ve arka alana gidiyor. Rampadayken Moore onu durduruyor ve bariyerlere çarptırıp ringe gönderiyor. Moore spin kick vuruyor, Robbie tuş olmuyor. Moore apron’dayken Robbie ona diziyle vuruyor ve Moore bariyere çarpıyor. Ringe döndüklerinde Robbie elbow drop yapıyor, Moore 2’de kurtuluyor. Moore dropkick vurarak Robbie’yi dışarı gönderiyor ve springboard moonsault ekliyor. Ringde Moore moonsault denediğinde Robbie eğilerek kurtuluyor ve koşarak clothesline vuruyor. Robbie köşeye çıkıyor, Moore onu düşürüyor ve top-rope hurricanrana yapıyor! Robbie E tuş olmuyor ve bu sırada Robbie T maça karışıp Moore’a yumruk atıyor. Robbie E bunu değerlendiriyor ve Moore’a DDT vurup onu tuş ediyor.(9:31)

Tara ile Gail Kim arasında son haftalarda yaşananları özetleyen bir video gösteriliyor.

TNA Women’s Knockout Championship
Gail Kim (c) (w. Madison Rayne) vs. Tara

Tara üstün başlayıp snapmare ve vertical suplex yapsa da Gail Kim tuş olmuyor ve Tara’yı iplere çarptırıyor. Gail Kim missile dropkick yaparken partneri Madison Rayne arka alana gidiyor. Gail yerdeki Tara’ya Brock Lock yapıyor, Tara onu köşeye göndererek kurtuluyor. Gail bu kez Octopus Hold yapıyor, Tara iplere tutunarak hareketi bozuyor. Gail çok güzel bir Frankensteiner yapıyor ve Madison Rayne’i taklit ederek dalga geçiyor. Tara birden powerslam yapıyor ve ikisi de yerde kalıyor. Ayağa kalktıklarında Tara yumruklarla üstünlük sağlayıp clothesline ve side slam yapıyor, Gail Kim tuş olmuyor. Gail Kim köşedeyken Tara back drop yaparak onu ringe düşürüyor ve hemen arkasından köşeden zıplayıp moonsault yapıyor! Bu sırada Tara dizini incitiyor ve Widow’s Peak denerken Gail Kim kurtulup kneebreaker yapıyor. Gail Kim hemen Eat Defeat yaparak Tara’yı tuş ediyor ve kemerini koruyor. (6:44)

James Storm, bu gece Bobby Roode’dan intikam alacağını söylüyor.

TNA World Tag Team Championship
Matt Morgan & Crimson (c) vs. Samoa Joe & Magnus

Maça Joe ve Morgan başlıyor. Joe shoulder block vuruyor, Morgan etkilenmiyor. Joe iplerden sekiyor, Morgan shoulder block vuruyor. Başarısız tuş denemesinin ardından Joe tag veriyor. Magnus üstünlüğü koruyamıyor ve Morgan da tag veriyor. Crimson clothesline’ın ardından snapmare ve low dropkick vuruyor ama Magnus tuş olmuyor. Crimson harika bir T-bone suplex yapıyor ancak iplerden gerildiğinde Joe onu yakalıyor ve kafasını iplere çarptırıyor. Heel takım big boot-senton kombosu yapıyor, Morgan içeri girip tuşu bozuyor. Hakem Morgan’ı yerine gönderiyor ve heel takım hızlı tag’lerle Crimson’ı hırpalamaya devam ediyor. Crimson sonunda clothesline vuruyor ve Morgan’a tag veriyor. Morgan Joe’ya discus clothesline vuruyor ve heel takımın kafalarını birbirine çarptırıyor. Double clothesline vurduktan sonra seyircilere doğru böğürüyor ve Magnus’a side slam yapıyor ancak Joe tuşu bozuyor. Crimson ringe giriyor ve şampiyonlar Joe’ya double chokeslam yapmak istiyor ama Magnus bunu bozuyor. Heel takım hemen snapmare/elbow drop kombosu yapmaya çalışıyor, Morgan hareketi engelliyor. Crimson spear için koştuğunda Joe çekiliyor ve harekete Morgan maruz kalıyor! Joe Crimson’ı dışarı gönderiyor ve Morgan’a snapmare yapıyor. Magnus köşeden uçup elbow drop’ı yapıştırıyor, tuş başarılı! Yeni şampiyonlar Joe ve Magnus! (10:10)

Christy Hemme arka alanda Bully Ray’le röportaj yapmak istese de Bully Ray onu gönderiyor. Bully Ray hayatında hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu ve bu gece kemeri kazanacağını iddia ediyor. Bsgçk.

TNA X-Division Championship
Austin Aries (c) vs. Alex Shelley

Shelley chop ve tekmelerle üstün başlayıp dropkick vurarak Aries’i dışarı gönderiyor. Shelley iplerden zıplayıp ring dışındaki Aries’in üzerine uçuyor ve ringe sokup tuş deniyor ancak başarısız. Shelley Sliced Bread deniyor, Aries onu itip hareketi bozuyor. Aries Shelley’yi iplere çarptırıp bir springboard hareketi denese de Shelley ayaklarını kaldırıp hareketi engelliyor. Shelley Aries’i dışarı gönderiyor ve suicide dive için koşuyor ama Aries ringin altına giriyor ve Shelley duraksıyor. Aries ringin diğer tarafından çıkıp Shelley’ye arkadan saldırıyor ve Shelley’yi dışarı gönderip suicide dive yapıyor! Ringe dönüyorlar, şampiyon Aries ipleri kullanarak neckbreaker vuruyor. Slingshot senton ekliyor, Shelley tuş olmuyor. Aries bir süre Shelley’nin omzuna ve boynuna çalışıyor. Aries pendulum elbow denediğinde Shelley çekilip clothesline vuruyor. Aries’i köşeye çarptırıp iplerden geriliyor ve sert bir lariat geçiriyor. Shelley tekrar Sliced Bread denediğinde Aries engelleyince Shelley onu yakalayıp köşe yastığına STO yapıyor. Aries yine ring dışına inip ringing altına giriyor ve diğer taraftan çıkıp ringe giriyor ancak bu sefer Shelley bunu görüyor ve back drop yaparak Aries’i ring dışına gönderiyor. Shelley iplerden geriliyor ve ring dışındaki Aries’in üzerine uçuyor. Ringe dönüyorlar, Shelley Finlay’in eski Celtic Cross hareketini yapıyor ama Aries tuş olmuyor.

Shelley enzuigiri vurmak istediğinde Aries eğilerek kurtuluyor ve Shelley’ye kneebreaker yapıyor. Aries hemen Brainbuster deniyor, Shelley diziyle vurarak hareketten kurtuluyor. Shelley enzuigiri vuruyor, Aries hemen arkasından iplerden sekip clothesline vuruyor ve ikisi de yerde kalıyor. Ayağa kalktıklarında Aries köşedeki Shelley’nin üzerine koşsa da Shelley onu tekmeyle durdurup Sliced Bread pozisyonu alıyor. Aries engelliyor ve sürünerek apron’a gidiyor. Shelley onu yakalayıp apron’da Sliced Bread yapmak istiyor, Aries onu köşeye çarptırıp omzuna alıyor ve apron üzerine Death Valley Driver yapıyor! Aries köşeye çıkıp double axe vuruyor, Shelley tuş olmuyor. Aries tekrar köşeye çıkıp 450 Splash yapıyor ama Shelley çekilerek kurtulup SLICED BREAD yapıyor! Aries elini iplere koyarak tuş olmaktan kurtuluyor. Shelley enzuigiri deniyor, Aries eğilip sert bir tekme atıyor. Aries köşedeki Shelley’ye dropkick vurup ringin ortasına çekiyor ve BRAINBUSTER yapıyor! Shelley de tuş olmayınca Aries tekrar Brainbuster deniyor, Shelley roll-up yapıyor. Aries kurtuluyor ve Shelley tekmelerle üstünlük sağlıyor. Roundehouse kick’in ardından yine Sliced Bread deniyor, Aries kurtulup yine BRAINBUSTER vuruyor! Aries yerdeki Shelley’ye hemen LAST CHANCERY bağlıyor ve Shelley pes ediyor! (15:11)

Christy Hemme arka alanda Jeff Hardy’ye sırt sakatlığını soruyor, Hardy “daha iyi günleri olduğunu” söylüyor.

Kazarian (w. Daniels) vs. AJ Styles

Kazarian, giydiği Daniels tişörtünü çıkarmadan maça başlıyor ancak AJ onu köşeye ittirip tişörtünü yırtıyor. AJ headlock bağlıyor, Kazarian kurtulacak gibi olunca AJ side takedown yapıp yerde headlock’a devam ediyor. Kazarian kurtulup arm drag yapıyor ve yerde armbar bağlıyor. AJ Kazarian’ı iplere ittiriyor ve Kazarian ring dışına düşüyor. Kazarian ringe girdiğinde AJ dropkick ve backbreaker vurarak üstünlüğünü sürdürüyor ve Kazarian’ın sırtına çalışıyor. AJ Kazarian’ı köşeye gönderiyor, Kazarian köşeden zıplayıp AJ’in kafasını yakalıyor ve Edge-o-Matic vuruyor! AJ ayağa kalktığında head scissors yapınca Kazarian ring dışına iniyor. AJ onu takip ediyor ve apron’dan zıplayıp forearm vuruyor. Ringe dönüyorlar, AJ reverse Indian Deathlock bağlıyor ama Kazarian iplere yetişerek hareketten kurtuluyor. AJ köşedeki Kazarian’ın üzerine uçuyor, Kazarian çekiliyor ve AJ köşeye çarpıyor. Kazarian monkey flip yaparak AJ’i yere düşürdükten sonra gutwrench slam yapıyor, AJ tuş olmuyor. Kazarian body slam, spinning springboard legdrop, (Heath Slater’ın eski bitirici hareketi) jumping sleeper slam, hip toss ve bir de zıplayarak Russian legsweep yapıyor, AJ yine tuş olmuyor. Kazarian yerde chinlock bağlıyor, AJ kurtulunca Kazarian sert bir dropkick vuruyor. Kazarian yerdeki AJ’e double chickenwing yapıyor ama AJ uzun süre dayanıp hareketten kurtuluyor. Yumruklaşıyorlar, AJ üstün çıkıp sert bir clothesline ve enzuigiri vuruyor. AJ backbreaker vurduktan sonra atomic drop pozisyonunda kaldırıp wheelbarrow pozisyonunda yere düşürüyor. AJ hemen Styles Clash deniyor, Kazarian onu havaya kaldırıp Fade to Black pozisyonu alıyor. AJ engelleyince Kazarian dropkick vuruyor, AJ 2’de kurtuluyor.

Kazarian AJ’i ayağa kaldırdığında AJ jawbreaker yapıp Kazarian’ı sersemletiyor ancak Styles Clash denediğinde Kazarian hareketi engelliyor. AJ apron’da ayağa kalktığında Kazarian onu yakalayıp apron’a slingshot DDT yapıyor! Ringe döndüklerinde Kazarian AJ’i ringe slingshot ediyor ve aynı anda AJ’i havada yakalayıp Cutter vuruyor! Spot of the Year 2012 award goes to… Kazarian! Ringde Kazarian AJ’i köşeye oturtup Capacitor yapmak istese de AJ onu yere düşürüyor. AJ hemen köşeden zıplıyor ve Phenomenon yapıyor! Yorumcu Mike Tenay bu harekete “inverted reverse DDT” diyor, kendisini kutluyoruz. Ringde AJ suplex için Kazarian’ı havaya kaldırıyor, Kazarian kurtulup Downward Spiral vuruyor! İki güreşçi de bir süre yerde kaldıktan sonra Kazarian clothesline için koştuğunda AJ onun kolunun altından geçiyor ve PELE KICK vuruyor! Kazarian ayağa kalktığında AJ Kazarian’ın üzerine koşuyor, Kazarian back drop yapıyor ve AJ apron’a iniyor. AJ bir forearm darbesiyle Kazarian’ı sersemletiyor ve springboard hareketi için iplerden sekiyor ancak birden ring dışındaki Daniels’ın üzerine Asai Moonsault yapıyor! AJ ringe dönüp iplerden Kazarian’ın üzerine uçuyor, Kazarian onu havada yakalayıp FADE TO BLACK vuruyor! Kazarian hemen AJ’i tuş edip maçı kazanıyor.(18:17)

Eric Bischoff, Hogan’a bir havlu vereceğini söylüyor; böylece Garrett yeterince dövüldüğünde Hogan havlu atabilecekmiş.

Gunner (w. Eric Bischoff) vs. Garett Bischoff (w. Hulk Hogan)

Garrett Bischoff’un köşesinde Hulk Hogan, Gunner’ın köşesinde Eric Bischoff bulunuyor. Maça Garrett arm drag ve dropkick vurarak başlıyor. Gunner kafa atarak üstünlük kazanıp Garrett’ı iplere gönderdiğinde Eric Bischoff onun ayağını çekiyor. Hogan bunun üzerine Eric’in üzerine yürüyor, hakem Earl Hebner onları ayırıyor. Ringde Garrett inverted atomic drop yapsa da Gunner’ın üzerine koştuğunda Gunner onu köşeye çarptırıyor ve clothesline vuruyor. Garrett yumruklarla üstün çıkmaya çalışıyor ama Gunner neckbreaker vurarak onu durduruyor. Gunner iplerde Garrett’ı boğuyor, hakem Gunner’ı ayırırken Eric Bischoff oğluna tokat atıyor. Hulk Hogan oraya geliyor ve Eric Bischoff’u tek yumrukla yere seriyor. Ringde Gunner yine neckbreaker vuruyor ve Garrett’ın boynuna defalarca elbow drop yapıyor. Hogan’ın isteği üzerine hakem Garett’ın boynunu kontrol ediyor, Garrett maça devam etmek istediğini söylüyor. Gunner yine neckbreaker yapmak istese de Garrett iplere tutunarak hareketi engelliyor. Garrett boynu yüzünden ayağa kalkamayınca Hogan havlu atmayı teklif ediyor ancak Garrett reddediyor. Gunner birden Garrett’ı yakalayıp DDT vuruyor ve tuş ederek maçı kazanıyor. (11:58)

Maçın “special guest enforcer”ı Sting, maçın adil bir şekilde biteceğini söylüyor.

TNA World Heavyweight Championship
Bobby Roode (c) vs. Jeff Hardy vs. James Storm vs. Bully Ray

Roode, Bully Ray’e maçta birlikte çalışmayı öneriyor. Bully Ray cevap vermiyor ve ring dışına iniyor. Ringde Storm ile Hardy ortak çalışıp Roode karşısında üstünlük kuruyorlar. Hardy facebuster suplex, Storm neckbreaker vuruyor. Face ikili köşede Roode’u tekmelerken Bully Ray ring dışından izlemekle yetiniyor. Storm eğiliyor, Hardy onun üzerinden zıplayıp köşedeki Roode’a leg lariat vuruyor (Hardy Boyz’un ‘Poetry in Motion’ hareketi). Hareketi tekrarlayacaklarken Storm birden Hardy’ye schoolboy yapıyor, Hardy tuş olmuyor. Bu sırada toparlanan Roode köşeye çıksa da Storm ve Hardy onu yere düşürüyorlar. Bully Ray ringe giriyor ve Storm-Hardy ikilisine double clothesline vuruyor. Roode Ray’le ortak çalışmak istediğini söylüyor ve “çak” diyerek elini uzatıyor ama Bully Ray birden onu yakalayıp Rock Bottom yapıyor! Storm tuşu bozuyor ve heel ikiliye clothesline vuruyor. Ray’e Russian leg sweep ve Roode’a Backstabber vuruyor ancak Roode tuş olmuyor. Ray ikilinin üzerine koştuğunda Storm ile Roode birden onu yakalıyorlar ve double suplex yapıyorlar. Roode ile Storm bir süre birbirlerine bakıyorlar ve…

BEER! MONEY~!

Tabii ki bu olmuyor ve Roode Storm’a tekme atıyor. Storm flying forearm vurup back body drop yapsa da köşedeki Roode’un üzerine koştuğunda Roode tekme atarak onu durduruyor. Toparlanan Hardy köşeye çıkıyor ve Roode’a Whisper in the Wind yapıyor! Bully Ray ringe giriyor ve Hardy’ye big boot vuruyor. Yerdeki Hardy’ye 3 kez elbow drop yapıyor, Hardy tuş olmuyor. Storm ringe girmek için apron’a çıktığında Ray ona vuruyor ve Storm ring dışına düşüyor. Ray yerdeki Hardy’ye splash yapıyor, Hardy yine tuş olmuyor. Ray Hardy’yi köşeye çıkartıyor ve Superplex yapıyor! Hardy yine tuş olmuyor ve Bully Ray, Roode’a köşeye çıkmasını söylüyor. Roode köşeye çıkıyor ve Bully Ray piledriver pozisyonu alıyor ancak Storm apron’dan Roode’a enzuigiri vuruyor. Hardy de Ray’i yere düşürüp leg drop yapıyor. Hardy ile Storm köşedeki Roode’a superplex yapmak istiyor ama bu sırada Bully Ray geliyor ve TOWER OF DOOM! Ray ayağa kalkan Storm’a side slam yapıyor. Hardy de ayağa kalkıp Ray’i yakalıyor ve TWIST OF FATE! Roode Hardy’yi tutuyor ve flapjack yapıyor. Hardy ayağa kalktığında Roode spear vurmak için koşuyor ancak Ray koşup Roode’a Pounce (Eski TNA ve WWE güreşçisi Marcus Cor Von’un bitirici hareketi) vuruyor! Hardy Ray’e Twist of Fate yapmak istiyor, Ray onu köşeye ittiriyor. Ray Hardy’nin üzerine zıpladığında Hardy çıkıyor ve Ray hakeme çarpıyor. Hakem tabii ki yerde kalıyor, büyük ihtimalle en az 5 dakika yerde kalacak. Ringde Ray Hardy’yi yakalıyor ve BULLY BOMB! Hakem yerde olduğu için tuşu sayamıyor, Ray çıldırıyor. Hardy birden onu yakalıyor ve TWIST OF FATE geliyor ama yerdeki hakem olan bitenden habersiz. Roode toparlanıyor ve Hardy’ye SPEAR vuruyor, tuşa yatamadan önce Storm ona CODEBREAKER yapıyor! Şerefsiz hakem yeni ayağa kalkmışken Storm Superkick vurmak için hazırlanıyor. Roode ayağa kalkıyor ve LAST CALL SUPERKICK! Maç bitti mi? Hayır! Bully Ray hakemi ring dışına çekerek tuşu bozuyor! Sting Ray’in üzerine yürüdüğünde Ray hakemi canlı kalkan olarak kullanarak Sting’i durduruyor. Storm plancha yaparak ring dışındaki Ray’in üzerine uçuyor ama Ray çekiliyor ve Storm hakemin üzerine düşüyor! Ray hemen ringe girip Hardy’nin üzerine koşsa da Roode ona SPINEBUSTER yapıyor! Hardy hemen Roode’a tekme atıyor ve TWIST OF FATE! Hardy köşeye çıkıp Swanton Bomb için uçuyor ama Roode çekiliyor ve Hardy yere çakılıyor! Roode ring kenarından kemerini alıp ringe giriyor, Hardy’ye vuramadan önce Sting onu durdurup kemeri elinden alıyor. Roode Sting’e tükürüyor, Sting ona kemerle vurmak istediğinde Roode eğiliyor ve kemer darbesine Hardy maruz kalıyor! Roode hemen Hardy’nin üzerine yatıyor, Sting mecburen tuşu sayıyor ve Roode maçı kazanıyor! (15:05) Maç sonu, Summerslam 1997’nin kopyasıydı, bir göz atın.

Bobby Roode kemerini havaya kaldırırken bir TNA PPV’u daha sona eriyor. Sonraki incelemede görüşmek üzere…

Sonuçlar

Zema Ion def. Jesse Sorensen via countout
Robbie E def. Shannon Moore
Gail Kim def. Tara
Samoa Joe/Magnus def. Matt Morgan/Crimson
Austin Aries def. Alex Shelley
Kazarian def. AJ Styles
Gunner def. Garrett Bischoff
Bobby Roode def. Bully Ray, Jeff Hardy & James Storm

Taha Ercoşkun © 2012

Kategoriler:PPV, İncelemeler
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın